"NEEMT U OOK ALLEEN GENOEGEN MET HET ALLERLEKKERSTE? DOE EEN BEROEP OP TRAITEUR- EN DELICATESSENZAAK CLOVIS!"

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Alles begon in 1921 toen overgrootvader François VERBAUWHEDE {+1929} hier startte met een beenhouwerij.
Zij zoon CLOVIS, onze grootvader {+1957}, volgde hem op in 1930. Hij huwde met Germaine Ameye {+1980} die staminet 'Het Gouden Schaap' opende naast de beenhouwerij en dit tot 1947 en in dat jaar was er een overschakeling van café naar voedingswinkel.
Dit was de eerste grote stap naar het huidige HUIS CLOVIS. Na het vroeg overlijden van Clovis werd de beenhouwerij opgevolgd door oudste zoon Frans {+2006) die deze runde tot 1959.

 

In 1968 wordt de zaak overgenomen door vader HERMAN { zevende kind van acht } die reeds een achttal jaren meehielp met zijn moeder.

1970, het jaar dat de oppervlakte van de zaak drie maal wordt vergroot (tot 220 vierkante meter) en de specialisatie wordt een feit.

Vanaf 1978, na weeral een totaal nieuwe winkelinrichting wordt het accent gelegd op VERS met ZELFGEMAAKTE BEREIDE GERECHTEN, {wild) PASTEIEN, CHARCUTERIE, PASTA'S, BROOD, KAASSPECIALITEITEN en FRUIT & GROENTEN. Vader Herman {+2015} heeft 51 jaar met hart en ziel 'HUIS CLOVIS' gerund samen met zijn vrouw Christelle die de keuken voor haar rekening nam en zo brachten ze samen de zaak op topniveau.

 

2010: tijd om de zaak over te laten aan de vierde generatie: zoon Karl en dochter Friedrieke, die reeds veel jaren ervaring opdeden in de zaak en beiden een diploma kok bezitten, respectievelijk kok school Koksijde en Spermalie Brugge. Karl heeft zich gespecialiseerd als echte wijnkenner en Friedrieke heeft nog marketing gevolgd. En zo is HUIS CLOVIS alweer verzekerd voor de toekomst.

 

Friedrieke Verbauwhede - Karl Verbauwhede

 
 
Download onze mobile app voor iOS en Android smartphones
open/close
Klik op één van de store iconen om de app te downloaden